Elon Musk i-a avertizat pe angajaţii Tesla că trebuie să ţină sub control cheltuielile pentru a obţine în continuare profit trimestrial, chiar dacă acţiunile sunt tranzacţionate la maxime istorice înaintea includerii companiei în indicele S&P 500, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tesla a început în acest an să cheltuie, printre altele, pentru construirea unei fabrici noi în apropiere de Austin, Texas, şi a unei alteia lângă Berlin. Compania a început să renoveze unităţile sale de vopsitorie care fac parte din fabrica sa de asamblare din Fremont, California.

”Investitorii ne acordă foarte multă încredere în profitabilitatea noastră viitoare, dar dacă, în orice moment, vor conchide că acest lucru nu se va întâmpla, acţiunile noastre se vor prăbuşi ca un sufleu lovit de un baros!”, a scris Musk în emailul obţinut de CNBC.

La începutul anului 2020, pe fondul vânzărilor de automobile scăzute la nivel mondial, Tesla a redus temporar salariile unor angajaţi, a redus contractele cu lucrătorii temporari şi a concediat un număr nedezvăluit de lucrători, în urma evaluării performanţelor. Ulterior, compania a reangajat contractorii şi a restabilit salariile angajaţilor.

E-mailul trimis marţi de Musk reia declaraţii anterioare ale acestuia, dar nu specifică modul în care Tesla intenţionează să se gândească la bugetul său.

La raportarea rezultatelor financiare ale companiei aferente trimestrului al treilea, Musk le-a spus analiştilor şi acţionarilor: ”Încercăm să cheltuim bani în cel mai rapid ritm posibil, dar nu să-i risipim”.

Directorul financiar al Tesla, Zachary Kirkhorn, a spus cu aceeaşi ocazie că Tesla intenţionează să-şi mărească cheltuielile de capital cu 2 miliarde de dolari faţă de planurile sale anterioare de 2,5 miliarde de dolari, în 2021 şi 2022. Printre altele, a spus el, creşterea cheltuielilor ar permite Tesla să  se aprovizioneze intern, cum ar fi în cazul producţiei de celule de baterii.

Tesla a atras 5 miliarde de dolari în septembrie printr-o majorare de capital, dar trebuie să plătească aproximativ 1 miliard de dolari în trimestru patru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.