Electrica, care deţine trei dintre cele opt distribuţii regionale de energie electrică, a aprobat vineri, într-o şedinţă extraordinară a Adunării Generale a Acţionarilor, majorarea planului anual de investiţii consolidat la nivelul grupului aferent exerciţiului financiar 2016 până la valoarea de 844,6 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Electrica au precizat vineri, pentru News.ro, că planul de investiţii a fost majorat cu 10,9 milioane lei faţă de suma bugetată la începutul anului pentru investiţii.

De asemenea, acţionarii companiei au decis vineri numirea lui Willem Jan Antoon Henri Schoeber în funcţia de membru independent al Consiliului de Administraţie.

Acesta a fost membru provizoriu al consiliului de administraţie al Electrica începând cu 1 mai 2016 şi până în prezent.

”Această numire vine ca urmare a vacantării unei poziţii de membru în consiliul de administraţie al Electrica SA, după ce Michael Boersma a renunţat la calitatea sa de membru începând cu data de 1 mai 2016”, arată compania, într-un comunicat emis vineri.

Mandatul lui Schoeber va expira la data de 14 decembrie 2019.

Electrica SA este administrată de un consiliu de administraţie compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Pedro Mielgo Alvarez şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber.

Cetăţean olandez şi german, Willem Schoeber are o experienţă de peste 40 de ani în domeniul energiei. Cea mai mare parte a activităţii sale profesionale a fost derulată în cadrul grupurilor Shell şi EWE, unde a deţinut diferite poziţii în top managementul filialelor din Olanda, Finlanda, Turcia, Germania şi SUA.

Începând cu anul 2013, şi-a continuat cariera din poziţia de consultant independent în afaceri, precum şi în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al mai multor companii din Europa.

Willem Schoeber a absolvit Universitatea Tehnologică din Eindhoven şi este doctor în ştiinţe tehnice. De asemenea, a publicat numeroase lucrări ştiinţifice şi deţine mai multe brevete de invenţie.

Electrica, companie care deţine trei din cele opt distribuţii regionale de electricitate din România, a fost privatizată pe bursă în 2014. Statul mai deţine deţine, prin Ministerul Energiei, 48,8% din acţiunile companiei, fiind cel mai mare acţionar.

Electrica este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 4,64 miliarde de lei, echivalent cu 1,03 miliarde euro. Compania are peste 3,6 milioane de clienţi şi aproximativ 10.000 de angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.