Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat, joi, că a semnat ordinul pentru eliminarea ştampilei de pe documentele necesare la Ministerul pe care-l conduce. ”Cine o mai solicită va fi sancţionat”, anunţă ministrul, care a postat pe Facebook şi un filmuleţ sugestiv pentru această iniţiativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

”Fără ştampilă la Fonduri Europene. Cine o mai solicită la ministerul pe care îl conduc va fi sancţionat.  Am semnat astăzi un ordin de ministru prin care le este interzis funcţionarilor din zona fondurilor europene să solicite ştampilă pe documente”, a transmis, joi, ministrul Cristian Ghinea.

Acesta afirmă că ”se tot dau legi în acest domeniu, există reglementări, dar proasta obişnuinţă în administraţie continuă acest obicei care nu are nicio bază legală”.

”Niciun birocrat de la stat nu va respecta aceste legi, reglementări care interzic solicitarea ştampilei dacă nu există sancţiuni. Toate legile pe această temă apărute până acum au fost ignorate fluierând de către funcţionărime. Acest lucru se schimbă la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene din acest moment”, a mai declarat ministrul.

Ghinea a precizat că, prin ordinul semnat, va constitui abatere disciplinară să se ceară ştampilă pe documentele cerute de la autorităţi, de la beneficiari, de la oricine intră în legătură cu autorităţile de management sau alte departamente ale ministerului.

Anterior, Ministerul Dezvoltării a anunţat că elimină ştampila de pe toate documentele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.