Comandamentul de iarnă pe probleme energetice se întruneşte luni la ora 13.00, la sediul Ministerului Energiei, au declarat luni pentru News.ro reprezentanţii instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Comandamentul a fost instituit vineri şi va avea loc în fiecare zi cât timp vor fi instituite codurile de atenţionare meteorologică”, au precizat reprezentanţii ministerului. 

De asemenea, autorităţile estimează că, zilele acestea, s-au înregistrat consumuri record de energie electrică şi gaze.

Potrivit estimării efectuate de transportatorul naţional de gaze, Transgaz, în baza datelor şi prognozelor trimise de producători şi furnizori, estimare publicată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), consumul de gaze al României în această lună va fi asigurat în proporţie de aproape 25% de importuri, prin intermediari, de la gigantul rus Gazprom.

Comparativ, în ianuarie 2016, importurile au reprezentat sub 6% din consum.

Astfel, în ianuarie 2017, consumul total de gaze al României se va situa la circa 19,32 milioane MWh, din care 9,87 milioane va reprezenta consumul clienţilor casnici şi al termocentralelor ce produc energie termică pentru populaţie, iar 9,45 milioane MWh va reprezenta consumul industrial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.