Centura de sud a municipiului Craiova, inaugurată luni de ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a fost deschisă traficului rutier marţi dimineaţă, după ce recepţia lucrărilor a fost finalizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând din această dimineaţă, de la ora 5.00, a fost deschisă circulaţia pe centura de sud a Craiovei. Recepţia pe teren a început luni dimineaţă, la ora 11.00, şi a fost finalizată în jurul orei 20.00. La ora 13.00, va fi făcută şi verificarea documentelor. Lucrarea are garanţie doi ani", a precizat Alin Golumbeanu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Ministrul Sorin Buşe şi directorul general al CNAIR, Cătalin Homor, au inaugurat, luni după-amiază, centura de sud a Craiovei, arteră ce facilitează traficul dinspre Piteşti spre Craiova şi Timişoara. 

Reprezentanţii de la Drumuri Naţionale Dolj precizau luni că centura de sud a Craiovei nu a fost deschisă circulaţiei, întrucât recepţia lucrărilor nu era finalizată.

Şoseaua are o lungime de 6,291 de kilometri, a fost construită în patru ani şi a costat aproape 36 de milioane de lei. Pe parcursul construcţiei, lucrările au fost amânate de mai multe ori, termenul iniţial de finalizare fiind octombrie 2015. 

Centura de sud a Craiovei se desprinde din DN 6 şi trece prin partea de sud-vest a oraşului până la DN 65 şi DC 87.

Lucrările de construcţie a centurii de sud a Craiovei au fost realizate de Asocierea SECOL- Societa Edile Construzioni e Lavori S.A. & SECOL România SRL & SECOL S.p.A.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.