Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită partidelor aflate la guvernare să renunţe la propunerea de creştere cu 60% a impozitului pe dividende şi cu 80% a TVA pentru industria HORECA, măsuri fiscale care ar afecta dramatic antreprenorii români, conform unui comunicat de presă al partidului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În loc să procedeze la debirocratizare, la reducerea numarului de instituţii publice, la eliminarea pensiilor speciale nesimţite şi, în general, să avem un stat mai suplu şi mai democratic, guvernanţii aplică lovitură după lovitură antreprenorilor români. Atât îi duce capul. După ce au dat cu o mână 50 de bani, o bătaie de joc resimţită ca atare de fiecare român, acum iau lacom cu cealaltă mână de la antreprenorii români, împingând-i spre faliment. Cerem PSD, PNL şi UDMR să îşi schimbe urgent atitudinea şi să îşi retragă propunerile”, a declarat preşedintele George Simion, conform sursei citate. 

La rândul său, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat că hotelierii deja se tem că nu vor mai avea suficienţi clienţi pentru a îşi acoperi cheltuielile.

„După ce au supravieţuit cu chiu, cu vai unei crize sanitare gestionată jalnic de autorităţi, antreprenorii români sunt penalizaţi acum pentru simplul fapt că mai există. Asta înseamnă creşterea impozitului pe dividende de la 5 la 8%, o creştere enormă de 60%. Totodată, industria HORECA, greu încercată şi ea, ar urma să plătească un TVA aproape dublu. Hotelierii se tem deja că nu vor mai avea suficienţi clienţi ca să îşi acopere măcar cheltuielile. Lipsa de viziune a guvernanţilor în acest domeniu este cumplită”, a afirmat Claudiu Târziu, potrivit sursei menţionate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.