Apple poate relua vânzările de aparate iPhone 6 şi iPhone 6 Plus în China, după câştigarea unui proces cu un producător local de telefoane referitor la design, potrivit agenţiei chineze de presă Xinhua transmite Reuter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai 2016, autoritatea de reglementare în domeniul mărcilor din Beijin a ordonat diviziei din China a Apple şi retailerului local Zoomflight să oprească comercializarea iPhone-urilor în urma nei plângeri făcute de Shenzhen Baili Marketing Services, potrivit căreia smartphone-urile companiei americane nu respectă marca pentru designul telefoanelor sale 100c.

Apple şi Zoomflight au contestat în justiţie ordinul Biroului pentru Proprietate Intelectuală din Beijing care le interzicea vânzările de iPhone 6 şi iPhone 6 Plus.

Autoritatea de reglementare a revocat interdicţia vineri, afirmând că Apple şi Zoomflight nu au încălcat marca Shenzhen Baili pentru designul telefoanelor 100c.

Curtea a constatat că autoritatea de reglementare nu a urmat procedurile legale atunci când a interzis vânzările de telefoane ale Apple şi că nu au existat dovezi suficiente pentru a susţine că designul telefoanelor acesteia încalcă drepturile de proprietate intelectuală.

Reprezentanţii Biroului pentru Proprietate Intelectuală au declarat că vor analiza dacă să facă recurs.

Aceeaşi curte a mai decis să respingă solicitarea Apple de a retrage companiei Shenzhen Baili dreptul asupra mărcii de desgin a telefoanelor 100c.

Apple va decide la rândul ei dacă va contesta decizia curţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.