iPhone-ul continuă să impresioneze în privinţa vânzărilor, cel mai nou model ajutând Apple să crească spectaculos în America de Nord în primul trimestru al anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piaţa de smartphone-uri din America de Nord a crescut în T1 cu 4%, creştere de care este responsabilă, în cea mai mare măsură, Apple.

Din cele 39 de milioane de unităţi livrate în total, 19,9 milioane au fost iPhone-uri. Astfel, Apple a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 45% şi are acum o cotă de 51% piaţa nord-americană.

Canalys, care a realizat analiza, spune că succesul Apple vine din vânzările foarte bune înregistrate de cea mai nouă serie, iPhone 13. Însă un rol important l-ar fi jucat şi cel mai nou iPhone SE.

Al doilea producător după volumul vânzărilor este Samsung. Compania coreeană deţine 27% din piaţă, după ce a crescut cu 1%.

În top 5 producători, unde se mai găsesc Lenovo şi TCL, apare şi Google, care, după atâţia ani de când îşi dezvoltă singur smartphone-urile, a ajuns să deţină 3% din piaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.