Gigantul american, Amazon, a anunţat o nouă versiune a serviciului său de streaming video, Prime Video, care este disponibil doar pe dispozitivele mobile, la un preţ mai mic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disponibil doar în India, cel puţin în prima fază, Prime Video Mobile Edition ţinteşte utilizatorii care consumă conţinut video mai mult pe telefon, decât pe televizor. Strict în India, pentru lansarea acestuia, Amazon colaborează cu operatorul Airtel.

Prime Video Mobile Edition va fi disponibil doar la calitate SD, cu un ciclu contractual de 28 de zile, în loc de o lună întreagă. Un ciclu contractual poate costa 1 euro (cu 6GB de trafic inclus) sau 3,4 euro cu 1,5GB de trafic pe zi.

Noul serviciu de video streaming Amazon vine la doar 6 luni după ce Netflix a lansat, tot în India, o ofertă similară, care încă nu este disponibilă în alte regiuni ale lumii.

India este o piaţă foarte mare, cu o putere mică de cumpărare. De aceea, prima grijă a companiilor, precum Amazon, este să ajungă la aceştia, chiar dacă o fac la o marjă mică de profit.

Ca şi Netflix, Amazon poate începe să crească preţurile în momentul în care se bucură de o poziţie solidă, iar riscul unui mare număr de dezabonări este mic.

Rămâne de văzut când sau dacă aceste tipuri de servicii vor fi extinse în afara Indiei şi în ce condiţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.