Zitec, unul din cei mai mari jucători pe piaţa de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală, a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane de euro în 2019, în creştere cu 34% faţă de rezultatele obţinute în 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania precizează că a continuat o serie de zece ani în care rata medie anuală de creştere a afacerilor a fost de 24%.

Pentru anul în curs, Zitec mizează pe dezvoltarea şi creşterea produselor proprii, dar şi pe consolidarea poziţiei în topul furnizorilor de servicii de digital marketing.

Compania a început colaborări cu Decathlon, E.ON, Porsche România, Arctic, Beko, Academia de Studii Economice Bucureşti, MagiCAMP, Strini, The Wine Society sau National Health Service Scotland (NHS). În 2019, Zitec a continuat totodată parteneriatele cu clienţi care se află în plin proces de transformare digitală, din industrii variate, precum: Sameday, Flanco, eMag, PayU, Credit Europe Bank sau iELM.

Anul trecut, Zitec a finalizat dezvoltarea celui de-al doilea produs propriu din portofoliu, Mirro, aplicaţie lansată în mai 2019, în urma unei investiţii de peste 1 milion de euro, şi care urmăreşte eficienţa colaborării, precum şi parcursul unui angajat încă din momentul în care se alătură organizaţiei.

Zitec a continuat şi dezvoltarea aplicaţiei de registratură şi management al documentelor Regista, prin lansarea modulului e-Guvernare. Acesta permite extinderea funcţionalităţilor Regista pentru nevoi specifice identificate la nivel local şi digitalizarea interacţiunii dintre cetăţean şi instituţiile publice. Regista este lider de piaţă pe segmentul aplicaţiilor de registratură şi management al documentelor în administraţia publică locală, fiind prezentă în 40 de judeţe din ţară. Aplicaţia este folosită în peste 400 de instituţii publice şi primării, atingând în 2019 pragul de 7 milioane de documente procesate.

Divizia de Digital Marketing  a generat afaceri totale de 770.000 euro, triplu faţă de anul anterior, anul 2019 însemnând o perioadă de creştere şi consolidare.

În luna septembrie, Zitec a preluat echipele şi portofoliile agenţiilor Bright şi Symbolic, două companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software şi marketing digital, care au înregistrat în 2018 o cifră de afaceri cumulată de 450.000 euro. Preluarea celor două companii a vizat atât extinderea portofoliului de clienţi, cât şi creşterea echipei.

Tot în 2019, Zitec a devenit singura companie românească partener oficial al unora dintre cele mai importante platforme de e-commerce la nivel mondial: Magento şi VTEX. Zitec are o experienţă de peste 16 ani în dezvoltarea de soluţii pentru magazine online din întreaga lume, livrând proiecte pentru clienţi precum: eMAG, Flanco, Altex, Zonia, iELM, Tech-Con, Noriel, Urban Monkey, Paravion etc. 

De asemenea, în ceea ce priveşte segmentul de soluţii Cloud, dezvoltate atât de Microsoft cât şi de Google, Zitec a înregistrat o creştere de 68% în 2019, comparativ cu anul anterior, atingând valoarea de 600.000 euro.

”În 2019, ne-am concentrat eforturile pe diversificarea serviciilor, precum şi pe mărirea portofoliului de clienţi, lucru care se reflectă în creşterea înregistrată anul trecut. Vom continua şi anul acesta investiţiile în dezvoltarea produselor proprii Zitec, dar şi în consolidarea poziţiei noastre pe piaţa soluţiilor de digital marketing. Totodată, parteneriatele pe care le-am încheiat anul trecut cu cele mai importante platforme pentru e-commerce ne întăresc poziţia de partener strategic al clienţilor noştri din industria comerţului online”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi Co-Fondator Zitec.

Zitec are birouri în Bucureşti şi Braşov şi este specializată în dezvoltarea de soluţii de afaceri, servicii şi produse tehnologice personalizate, precum şi servicii de digital marketing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.