Aeroportul Fiumicino din Roma a anunţat joi va gestiona curse către SUA cu pasageri testaţi pentru noul coronavirus, operate de Delta Air Lines şi Alitalia, adăugând că va fi primul aeroport din Europa care va oferi acest serviciu pe zboruri transatlantice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând din luna decembrie, pasagerii care călătoresc între Roma şi unele destinaţii din Statele Unite vor putea fi testaţi pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de plecare şi la sosirea pe aeroport, pentru a evita carantina obligatorie de 14 impusă de Italia călătorilor care sosesc în ţară.

Aeroporti di Roma (ADR), divizia grupului italian din sectorul infrastructurii Atlantia care administrează aeroportul Fiumicino, a anunţat că noul protocol va fi valid pentru persoanele care călătoresc de pe aeroporturile New York JFK, Newark şi Atlanta.

Într-un comunicat separat, Delta Air Lines a anunţat că pe 19 decembrie va redeschide rutele între aeroportul Hartsfield-Jackson Atlanta, din Georgia, şi Roma, pentru persoanele care călătoresc pentru muncă, sănătate sau studii.

În septembrie, pentru a relua traficul intern, operatorul Alitalia a experimentat testarea pentru Covid-19 a pasagerilor de pe unele curse între aeroporturile Fiumicino din Roma şi Linate, din milano, care sunt cele mai mari hub-uri din Italia.

Cu toate acestea, guvernul a restricţionat treptat circulaţia între regiuni, pentru a ţine sub control al doilea val de infecţii cu noul coronavirus, iar Milano este în prezent într-o carantină parţială.

Guvernul italian este aşteptat să îşi dea acordul în următoarele zile pentru zborurile pe ruta SUA cu pasageri testaţi pentru noul coronavirus. Potrivit ADR, aprobarea oficială de către guvern le va permite să ofere astfel de zboruri şi între Roma şi Munchen şi Roma şi Frankfurt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.