Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în scădere, din cauza creşterii randamentelor obligaţiunilor şi a volatilităţii de pe pieţele din Statele Unite, care au contracarat efectul pozitiv al optimismului legat de redresarea economiei zonei euro, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în declin cu 0,4%, după ce în timpul tranzacţiilor a avansat cu până la 0,5%. Principalii indici ai sectoarelor economice au fost afectaţi de creşterea randamentelor obligaţiunilor europene şi americane, pe fondul aşteptărilor de accelerare a inflaţiei.

Încrederea în economia zonei euro a crescut peste aşteptări în februarie, susţinută de optimismul din industrie, servicii şi în rândul consumatorilor, mărind aşteptările referitoare la inflaţie.

Acţiunile băncii Standard Chartered au coborât cu 6,2% după raportarea unei scăderi a profitului anual.

Titlurile Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producător de bere din lume, au scăzut cu 6,2%, chiar dacă grupul a raportat un profit trimestrial peste aşteptări, în timp ce acţiunile Bayer au coborât cu 6.4% din cauza declinului profitului din operaţiunile de bază în trimestrul patru, provocat de concurenţa de pe piaţa agricolă nord-americană.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,7%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,24%, FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 0,11%

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.