Acţiunile Eastman Kodak au scăzut luni cu până la 40%, după ce guvernul SUA a blocat un împrumut federal de 765 de milioane de dolari destinat companiei care urma să fabrice ingrediente pentru posibile vaccinuri împotriva Covid-19, din cauza unor ”ilegalităţi” ale directorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile Eastman Kodak au încheiat tranzacţiile de luni în declin cu 27,9%.

Împrumutul ar fi trebuit să fie acordat de către International Development Finance Corp. Problemele au apărut când parlamentari democraţi de rang înalt au cerut autorităţilor federale de reglementare să investigheze tranzacţii cu instrumente financiare efectuate de companie şi de directorii acesteia în jurul perioadei în care au aflat că vor primi împrumutul guvernamental.

Preşedintele Donald Trump a declarat săptămâna trecută că guvernul va investiga circumstanţele din jurul anunţului referitor la împrumut.

”Acuzaţile recente referitoare la ilegalităţi au provocat îngrijorări serioase”, a anunţat vinerea trecută International Development Finance Corp.

Acţiunile Eastman Kodak au crescut de peste cinci ori în urma anunţului referitor la obţinerea împrumutului. Peste 900 de milioane de acţiuni au fost tranzacţionate de la anunţarea împrumutului, de aproape 12 ori acţiunile listate ale companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.