Exploziile din 4 august de la Beirut au afectat 640 de clădiri istorice şi 60 riscă să se prăbuşească, a prevenit joi UNESCO, care va iniţia mobilizare la nivel internaţional pentru reconstrucţia patrimoniului capitalei libaneze, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste cifre au rezultat în urma unei evaluări conduse de directorul general al antichităţilor din Ministerul libanez al Culturii  Sarkis el-Khoury, citat într-un comunicat al UNESCO. 

În total, "cel puţin 8.000 de clădiri" au fost distruse, mare parte în cartierele istorice Gemmayze şi Mar Mikhaël, potrivit  Khoury care face apel la lucrări "de urgenţă" pentru a evita ca ploile de toamnă să nu distrugă şi mai mult clădirile avariate. 

Exploziile au avut şi "un impact asupra marilor muzee, precum Muzeul Naţional din Beirut, Muzeul Sursock şi Muzeul de Arheologie al Universităţii americane din Beirut, precum şi asupra spaţiilor culturale, galeriilor şi siturilor religioase", precizează comunicatul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.