Un tablou semnat Picasso a fost achiziţionat de 25.000 de persoane prin intermediul unei platforme online elveţiene, Qoqa, şi îşi pot admira proprietatea pentru prima dată, vineri, la Geneva, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decembrie 2017, platforma, lansată în 2005 cu deviza "Facem orice dar o facem pentru tine", a propus fidelilor săi cumpărători să achiziţioneze un tablou de maestru, "Buste de mousquetaire", de Pablo Picasso (1968), pentru 2 milioane de franci elveţieni (1,7 milioane de euro).

În trei zile, 25.000 de persoane au plătit fiecare 50 CHF (42 de euro) şi au devenit oficial proprietarii lucrării de 58 x 28,5 cm.

Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană din Geneva (MAMCO) este prima instituţie care găzduieşte tabloul. El va fi expus începând de vineri. 

"Sperăm să primim cel mai mare număr de proprietari aflaţi în această comunitate de 25.000 de persoane", a spus Lionel Bovier, directorul Muzeului. 

"Buste de mousquetaire" va rămâne la Geneva până în octombrie. Apoi, proprietarii săi vor vota care va fi destinaţia următoare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.