Un tablou de Edgar Degas, furat din Marsilia în 2009, a fost regăsit aproape de Paris, a anunţat vineri ministrul Culturii. Pânza a fost descoperită săptămâna trecută în portbagajul unui autocar din Seine-et-Marne, Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, 16 februarie, în timpul unui control al unui autocar garat în zona Ferrières din Seine-et-Marne, vameşii au descoperit în portbagaj pastelul lui Degas de 32 pe 27 centimetri, realizat în 1877, potrivit site-ului culturebox.francetvinfo.fr. 

Tabloul reprezintă un grup de coriste cântând pe o scenă de Operă. La început, vameşii nu au fost siguri că este vorba despre un tablou al lui Edgar Degas. Expertize realizate în timpul săptămânii au confirmat faptul că tabloul îi aparţine artistului parizian. 

"Les Choristes", numit şi "Les Figurants", este proprietatea Musée d'Orsay. Împrumutat în timpul unei expoziţii la Muzeul Cantini din Marsilia, el a dispărut pe 31 decembrie 2009, fără ca nicio urmă de efracţie să fie constatată. 

La Réunion des Musées Nationaux a afirmat că tabloul are o valoare de 800.000 de euro.

Personalul muzeului din Marsilia vorbea însă despre "30 de milioane de euro". Parchetul a invocat "confuzia". 

Întrebat despre această problemă, Musée d'Orsay a explicat că nu comunică date privind cifre: "Sunt valori care privesc asigurările şi acestea nu pot fi dezvăluite". 

Anul acesta marchează centenarul morţii lui Edgar Degas. În 2019, o expoziţie "Degas à l'Opéra" va fi organizată la Musée d'Orsay.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.