Un avocat al traficantului de droguri mexican Joaquín "El Chapo" Guzmán plănuieşte să dea în judecată platforma Netflix şi postul de televiziune Univision, pentru că i-ar defăima clientul în serialul de televiziune depre viaţa lui, pe care l-au lansat în aprilie, informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul ”El Chapo” îl prezintă pe Guzmán drept un ”criminal fără inimă” şi îi afectează imaginea înainte ca el să fie judecat la un tribunal federal din SUA în 2018, potrivit avocatului Jose Refugio Rodriguez, care a anunţat joi intenţia de a da în judecată Netflix şi Univision.

”În serial se întâmplă lucruri care nu corespund cu realitatea. Acest lucru reprezintă o încălcare gravă a dreptului său de a beneficia de prezumţia de nevinovăţie”, a mai spus avocatul pentru radioul Mexican Formula. 

Nu este prima dată când Guzmán a ameninţat că va intenta un proces din cauza serialului. În 2016, un alt avocat al său a ameninţat că va da în judecată Netflix şi Univision, pentru că nu au plătit pentru drepturi înainte de a îi folosi povestea.

Jose Refugio Rodriguez a spus că încă nu a discutat problema cu Guzmán, pentru că el se află într-o închisoare din New York, fără a îi fi permis să comunice.

Avocatul a precizat că încă nu s-a hotărât dacă să dea în judecată Netflix şi Univision în Statele Unite ale Americii sau în Mexic.

Guzmán, în vârstă de 60 de ani, este reprezentat de doi apărători publici în instanţa din SUA, care nu i-a oferit autorizaţie echipei sale de avocaţi din Mexic să îl apere.

"El Chapo", liderul cartelului Sinaloa, este deţinut în izolare, după ce a evadat de două ori din închisoare în Mexic.

Potrivit autorităţilor mexicane, dorinţa lui Guzmán de a îşi vedea povestea vieţii lui pe ecran a dus la recapturarea sa. A fost arestat din nou în ianuarie 2016, starul hollywoodian Sean Penn şi actriţa americană-mexicană Kate del Castillo conducând fără intenţie autorităţile la ascunzătoarea sa. Kate del Castillo a spus că traficantul de droguri a fost de acord cu o întâlnire, pentru că îşi dorea să discute despre realizarea unui film despre viaţa lui.

Un judecător federal a decis la începutul lunii mai că procesul lordului mexican al drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman va începe în aprilie 2018, în Statele Unite ale Americii. Guzman este acuzat că a condus o operaţiune internaţională de trafic de droguri de miliarde de dolari şi că subalternii săi au comis crime şi răpiri.

Extrădarea sa în custodia autorităţilor americane a reprezentat o surpriză şi a venit chiar în ajunul învestirii lui Donald Trump la Casa Albă.

Procurorii au formulat 17 capete de acuzare pe numele lui Joaquin Guzman. De asemenea, pedeapsa minimă pentru faptele comise de baronul drogurilor este închisoare pe viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.