Ultima locuinţă a lui Pablo Picasso de la Mougins a fost adjudecată cu 20 de milioane de euro de un om de afaceri neozeelandez în cursul unei licitaţii care a avut loc joi la un tribunal din Grasse, potrivit Le Point.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, în iunie, preţul fusese fixat la 18 milioane de euro, înainte ca Rayo Withanage, un om de afaceri neozeelandez, să ofere un preţ de 20 de milioane de euro. 

Joi dimineaţă, niciun alt ofertant nu s-a prezentat la tribunal, aşa că omul de afaceri neozeelandez, originar din Sri Lanka, care conduce societatea imobiliară BMB, fondată în 2004 cu un prinţ al statului Brunei, a devenit proprietarul vilei. 

Povestea acestei vânzări nu este terminată, căci cel care a achiziţiponat-o are la dispoziţie două luni pentru a găsi fondurile necesare cumpărării. 

"Rayo Withanage este proprietarul începând de astăzi, dar trebuie să plătească suma în două luni", a confirmat Van Rolleghem, avocatul băncii olandeze Achmea Bank, creditorul fostului proprietar, un olandez. "De un an suntem în dicuţii cu el, încearcă să se organizeze pentru a aduna suma, sperăm că va reuşi pe ultima sută de metri", a adăugat Van Rollenghem. 

Fostu proprietar, care a făcut achiziţia pentru 12 milioane de euro, cumpărând-o de la moştenitoarea Catherine Hutin-Blay în 2007, a făcut lucrări de modernizare de 10 milioane de euro. "Sunt dezamăgit. Au fost vizitatori, oameni care au promis că vin să liciteze, dar nimeni nu a venit, deşi este o proprietate care valorează cel puţin 30 de milioane de euro", a spus Van Rolleghem. 

Ferma Notre-Dame-de-Vie, locuită de văduva lui Picasso, Jacqueline Rocque, până la sinuciderea ei din 1986, dispune de o vedere către muntele Estérel şi golful din Cannes. Locuinţa are în total 1.700 de metri pătraţi, un teren de mai mult de 3 hectare cu piscină, teren de tenis, anexe. 

Înainte de a cumpăra Picasso această casă, ea a aparţinut familiei anglo-irlandeză Guinness. Prim-ministrul britanic Winston Churchill era un vizitator frecvent. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.