Ucraina a primit o amendă considerabilă de la European Broadcasting Union (EBU) pentru întârzieri în organizarea concursului muzical Eurovision la Kiev şi pentru lipsa de cooperare în privinţa participării cântăreţei care ar fi trebuit să reprezinte Rusia în competiţie, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

EBU a făcut anunţul joi, fără să precizeze cuantumul amenzii date Ucrainei.

”Din cauza aceasta, atenţia asupra competiţiei a fost diminuată, iar reputaţia brandului Eurovision Song Contest a fost pusă în pericol”, a transmis EBU, printr-un comunicat.

”Prin urmare, comitetul director al concursului a recomandat ca UA:PBC (radiodifuzorul de stat al Ucrainei) să primească o amendă semnificativă, în conformitate cu regulile competiţiei”, a mai arătat comunicatul EBU.

Ucraina i-a interzis accesul în teritoriu cântăreţei Yulia Samoylova, care ar fi trebuit să reprezinte Rusia la Eurovision, pentru că artista a cântat în Crimeea după ce peninsula a fost anexată de această ţară.

Eurovision Song Contest 2017 a fost câştigat de Portugalia, cu melodia ”Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral, care a obţinut 758 de puncte. Pe locul al doilea s-a situat Bulgaria, cu ”Beautiful Mess”, interpretată de Kristian Kostov (615 puncte), iar locul al treilea a fost ocupat de Republica Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu melodia ”Hey Mamma” (374 de puncte). România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”, a ocupat poziţia a şaptea, cu 282 de puncte.

Eurovision Song Contest 2017 s-a desfăşurat în luna mai, sub sloganul "Celebrate diversity", în competiţie participând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.