Sute de opere de artă, ceasuri, candelabre şi obiecte de mobilier sunt mutate din Palatul Buckingham, ca parte a unei majore modernizări, au anunţat vineri reprezentanţii regali, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult de 200 de camere din şase etaje ale aripii de est vor fi golite în următoarele şase luni pentru a pregăti înlocuirea instalaţiei electrice învechite şi a conductelor. 

Printre obiectele care vor fi mutate sunt 200 de tablouri, 40 de candelabre, 100 de oglinzi, 30 de ceasuri, 200 de cărţi, 40 de tapiserii istorice şi 560 de obiecte de mobilier (paturi, birouri li scaune). 

Acestea fac parte dintr-un proiect pe 10 ani, în valoare de 369 de milioane de lire sterline (481 de milioane de dolari), de a reabilita reşedinţa londoneză a reginei Elisabeta a II-a, despre care oficialii se tem că riscă "un incendiu catastrofal". 

Unele dintre cele mai urgente lucrări au fost deja rezolvate, în special schimbarea a 3.000 de metri de cabluri din cauciuc indian, care s-au crăpat, lăsând firele electrice la vedere. 

Restul renovărilor vor fi făcute în fiecare aripă a Palatului, în timp ce Camerele de Stat vor fi refăcute aşa încât să poată rămâne deschise pentru banchete oficiale şi tururi ghidate pentru public. 

Apartamentele private ale reginei din aripa de nord vor fi ultimele renovate, în anul 2025, când suverana în vârstă de 92 de ani va trebui să se mute în altă parte a clădirii. 

"Regina este extrem de pragmatică, vrea să rămână în Palat. Ea a spus, anunţaţi-mă când aţi vrea să mă mut", a declarat reporterilor un oficial al Palatului Buckingham. 

Soţul ei, prinţul Philip, care s-a implicat în renovarea Castelului Windsor după un incendiu major din 1992, monitorizează cu atenţie proiectul, a spus oficialul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.