Cercetătorii au descoperit că scheletele celor doi "Îndrăgostiţi din Modena", numiţi astfel pentru că au fost îngropaţi ţinându-se de mână acum 1.500 de ani, aparţin unor bărbaţi, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii nu au putut determina sexul scheletelor când au fost descoperite în Italia, în 2009, din cauză că nu erau bine conservate. 

Însă noua tehnică, care foloseşte proteine din smalţul dinţilor, a determinat sexul acestora. 

Relaţia dintre cele două schelete din secolele 4-6 e.n. rămâne un mister. 

Oamenii de ştiinţă susţin că cei doi adulţi au fost îngropaţi intenţionat ţinându-se de mână. 

În plus, unii au sugerat că scheletele sunt ale unor fraţi, veri sau soldaţi care au murit împreună în luptă, potrivit autorului studiului Federico Lugli. Totodată, cercetătorii afirmă că situl unde au fost îngropaţi ar fi fost un cimitir de război. 

Experţii de la Universitatea din Bologna au scris în rapoartele ştiinţifice că descoperirile au inplicaţii profunde în ceea ce priveşte înţelegerea practicilor funerare de la acea vreme din Italia. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.