Actorii Aylir Cadâr, Anca Sigartău, Ion Caramitru, Lari Georgescu, formaţia Emy Drăgoi, precum şi violoncelistul Adrian Naidin şi prim-balerina Operei Române Monica Petrică au susţinut recitaluri, joi seară, în cel mai nou spaţiu de joc al Naţionalului bucureştean - Sala Amfiteatru de pe acoperiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dorinţa noastră este ca acest spaţiu să fie la dispoziţia tuturor celor care vor să se exprime artistic în perioada caldă", a mărturisit Ion Caramitru, directorul TNB, la inaugurare. În sală, printre invitaţi s-a aflat şi actriţa Jacqueline Bisset. 

În stagiunea estivală Sala Amfiteatru, situată pe acoperişul Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale”, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei, va găzdui spectacole din repertoriul prezent şi de perspectivă al TNB, adaptate la condiţiile acesteia, şi reprezentaţii ale altor instituţii interesate de închirierea acestui spaţiu.

Teatrul în aer liber al TNB poate oferi un cadru unic unor manifestări artistice dintre cele mai diverse, potrivite sezonului cald, din mai până în octombrie: spectacole de teatru, recitaluri, concerte, prezentări de modă, seri de jazz, one woman şi one man show ş.a. Nu în  ultimul rând,  în cadrul programului "Uşi deschise pentru toţi", actorii TNB sunt invitaţi să propună proiecte dedicate special acestui spaţiu care va funcţiona în stagiunea estivală.

Cu o capacitate de 299 de locuri, dispuse pe gradene în trepte, noul Amfiteatru se află la cota +24.50 m/Corp A1. La aceeaşi cotă se află sala cu o suprafaţă de 431,56mp (din care, aprox. 62 mp - spaţiul de joc); cinci cabine pentru actori (93,33mp); foaierul şi spaţiul regrupare actori (103,22mp); cabinele tehnice pentru lumini şi sunet (17,40mp). 

Spaţiul de joc are o  pardoseală din imitaţie de lemn, practică din punct de vedere fonic şi mai adecvată pentru actul artistic, acoperită cu un covor de scenă. Nu există scenă supraînălţată, dar se pot instala practicabile. Spaţiul nu are pod şi nici culise: decorurile se pot fixa doar prin contra-greutăţi.

Reflectoarele pentru iluminatul scenic sunt amplasate sub o copertină metalică semicilindrică cu diametru de 2m,  amplasată circular deasupra spaţiului de joc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.