Presa internaţională a reacţionat, miercuri, după anunţarea rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, în urma cărora Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea preşedinte american, cu titluri publicate pe primele pagini precum ”Trump a câştigat”, ”Dumnezeu să ierte America” şi ”Trumpocalypse”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe prima pagină a ziarului The New York Times rezultatul alegerilor a fost anunţat cu titlul ”Trump a triumfat. Un mogul străin a capturat preşedinţia, şocând-o pe Clinton în statele «fronturi»”, alături de o imagine a republicanului.

The Boston Globe a publicat pe prima pagină titlul ”Un şoc cu Trump. Republicanul câştigă preşedinţia, învingând-o pe Clinton şi provocând valuri la nivel mondial”.

Pe prima pagină a ziarului Daily News a apărut titlul ”House of Horrors” (”Casa Groazei”), pe un fundal cu imaginea Casei Albe şi drapelul american coborât.

The Wall Street Journal a publicat pe prima pagină o fotografie a lui Donald Trump şi o hartă în care sunt reprezentate statele care au votat pentru el şi cele care au votat pentru rivala sa democrată, Hillary Clinton. ”Preşedintele Trump. Un val populist i-a dat avantaj republicanului”, arată titlul ziarului.

The Washington Post a publicat pe prima pagină o imagine cu Donald Trump pe patru din cele şase coloane, cu titlul ”Trump a câştigat. Batjocura votanţilor pentru status quo provoacă prăbuşirea lui Clinton”.

Pe prima pagină a ziarului canadian Le Journal de Montreal a apărut titlul ”Oh Doamne!”, alături de imaginea lui Donald Trump, care zâmbeşte.

The Guardian a anunţat pe prima pagină: ”Trump sfidează aşteptările într-o noapte plină de disperare pentru democraţi”.

Ziarul spaniol El Periodico a anunţat că Donald Trump a devenit cel de-al 45-lea preşedinte american şi a publicat titlul: ”Dumnezeu să ierte America. Populismul candidatului republican s-a impus şi a provocat prăbuşirea lui Clinton” şi o imagine în care Trump face un gest acuzator.

El Pais a publicat pe prima pagină titlul ”SUA cade în mâinile populismului agresiv al lui Trump”.

Ziarul La Republica a anunţat: ”Candidatul republican a surprins lumea. Trump!”, în timp ce ziarul argentinian Clarin a publicat titlul ”Trump a câştigat şi SUA începe o eră care şochează lumea”.

Liberation a publicat o ediţie specială cu chipul lui Donald Trump şi titlul ”Trumpocalypse”, un cuvânt format din termenii ”Trump” şi ”apocalipsă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.