Rămăşiţele lui Salvador Dali au fost reînhumate în cripta aflată în muzeul care îi poartă numele din oraşul spaniol Figueres, după ce acestea au fost exhumate vara trecută în vederea efectuării testului de paternitate în cadrul procesului intentat de o ghicitoare care pretindea că este fiica artistului, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut, vineri, de fundaţia care administrează moştenirea artistului.

Potrivit fundaţiei, rămăşiţele artistului au fost înhumate din nou în cripta din Dali Theatre-Museum, în nopatea de joi spre vineri, în prezenţa unui avocat şi a unui medic legist.  

O instanţă a cerut exhumarea lui Dali pentru a efectua un test de paternitate într-un proces intentat de Pilar Abel, o ghicitoare din Catalonia, care a pretins că este fiica artistului.

Medicii legişti care au exhumat rămăşiţele lui Salvador Dali, vara trecută, au declarat că mustaţa artistului este aproape intactă la aproape 30 de ani de când a fost înmormântat.

Testul de paternitate a demonstrat că Pilar Abel nu este fiica biologică a artistului. Femeia a fost obligată să suporte costurile exhumării.

Abel a susţinut că mama ei a avut o relaţie cu artistul atunci când ea lucra în oraşul portuar spaniol Cadaqués, unde pictorul a trăit timp de mai mulţi ani.

Pictorul Salvador Dalí (1904 - 1989) a fost un reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. A devenit cunoscut în 1931, odată cu finalizarea operei ”La persistencia de la memoria”. Graţie talentului şi apariţiilor sale excentrice, Salvador Dalí a devenit o vedetă mondială, care a reuşit să folosească influenţa mass-media pentru a îşi spori averea şi gloria.

Dali a fost căsătorit cu muza lui, Gala, din anul 1934 şi până la moartea acesteia, în 1982. Cei doi nu au avut copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.