Procuratura din Madrid cere doi ani de închisoare pentru actriţa italiană Lucia Bosé care a scos la licitaţie un desen de Pablo Picasso ce aparţinea uneia dintre angajatele ei, fără a da moştenitoarelor banii obţinuţi, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celebra artistă, mama cântăreţului spaniol Miguel Bosé, este suspectată că a comis „delictul de însuşire nejustificată după ce a vândut la o licitaţie un desen de Picasso pentru 198.607 euro care, în realitate, aparţinea unei vechi angajate care a decedat”, se arată în comunicatul transmis de procuratură.

Potrivit acuzaţiilor, desenul „La Chumbera” se afla între lucrurile pe care angajata Remedios T.M. le păstra la domiciliul din Madrid al actriţei, unde a trăit timp de 50 de ani, până ce a murit, în 1999.

Lucrarea, care poartă pe verso o dedicaţie a pictorului „pentru Reme” este datată 12.02.1963 şi o arată pe angajată drept o femeie cu mai multe picioare, ţinând doi peşti.

Desenul a fost inclus într-un ansamblu de 40 de lucrări plastice şi de ceramică pe care Picasso le-a dăruit Luciei Bosé şi soţului ei din acea perioadă, toreadorul Luis Miguel Dominguín, iar actriţa le-a scos la licitaţie pe 25 iunie 2008 pentru a obţine fonduri pentru un muzeu al său din Turégano, la 130 de kilometri nord de Madrid.

„Pablo Picasso a fost un foarte bun prieten de-ai mei şi de-ai familiei mele şi această colecţie reprezintă multe momente fericite pe care le-am petrecut împreună”, a explicat la acel moment actriţa, acum în vârstă de 86 de ani.

Pentru desenul lui Remedios, Bosé a obţinut 198.067 de euro şi nu i-a dat moştenitoarelor angajatei sale, susţine procuratura. Astfel, a fost solicitat faptul că cele două nepoate ale lui Remedios să primească o indemnizaţie care să acopere acea valoare.

Urmează să fie stabillită data la care va începe procesul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.