Personajele gay şi transgender din show-urile TV americane au ajuns la un număr record, iar grupul GLAAD a transmis joi că poveştile lor sunt mai importante ca niciodată, având în vedere acţiunile întreprinse în SUA împotriva acceptării persoanelor din comunităţile LGBT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În raportul anual despre diversitatea de pe micile ecrane, GLAAD a înregistrat 329 de personaje LGBTQ permanente şi periodice în programele oferite de platformele TV, inclusiv serviciile de streaming.

Preşedinta GLAAD, Sarah Kate Ellis, a spus că televiziunea era locul crucial pentru portretizarea personajelor LGBTQ şi a vieţilor lor, citează Reuters.

„Într-o perioadă în care administraţia Trump încearcă să facă oamenii din comunitatea LGBTQ invizibili, reprezentarea în toată diversitatea noastră în programe TV bazate pe scenariu este o contrabalansare care dă celor din comunitatea LGBTQ poveşti cu care să relaţioneze”.

Preşedintele Statelor Unite a anunţat în luna iulie că va interzice persoanelor transgender să facă armata. În plus, el a spus că legea federală nu interzice discriminarea angajaţilor gay.

Potrivit raportului GLAAD, personajele LGBTQ din show-uri ale principalelor televiziuni, precum „Riverdale”, „Empire” şi „Designated Survivor” reprezintă 6,5% din totalul personahelor, cel mai mare procent din ultimii 22 de ani, de când GLAAD urmăreşte fenomenul.

Apariţia de noi poveşti reflectă lumea reală, transmite GLAAD, care menţionează că - în urma cercetărilor proprii - 20% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani susţin că sunt lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgender sau queer.

Pentru întocmirea acestui raport, GLAAD a examinat serialele bazate pe scenarii originale difuzate sau care ar fi trebuit să fie difuzate în primetime între 1 iunie 2016 şi 31 mai 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.