Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 cu serul dezvoltat de AstraZeneca nu vor putea participa la primul spectacol de pe Broadway de la începutul pandemiei, care va fi susţinut de Bruce Springsteen săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regulamentul pentru participarea la „Springsteen on Broadway”, pe 26 iunie, la teatrul St James, prevede ca cei care deţin bilete să dovedească imunizarea cu unul dintre cele trei vaccinuri anti-Covid aprobate de FDA (Food and Drug Administration) pentru utilizare de urgenţă: două doze cu Pfizer/BioNTech sau Moderna ori o singură doză cu Johnson & Johnson.

Asta înseamnă că cei care au fost vaccinaţi cu serul dezvoltat de AstraZeneca şi Oxford, care nu este aprobat pentru folosire în SUA, dar este în Canada, Marea Britanie şi alte ţări, nu vor putea urmări reprezentaţia spectacolului pe care Springsteen l-a lansat în 2017.

Vestea nu a fost bine primită în Canada, unde Toronto Star a scris un articol critic cu titlul „Burn în the USA”, referire la una dintre cele mai cunoscute piese ale muzicianului în vârstă de 71 de ani, „Born in the USA”.

„Spectacolul trebuie să continue, dar dacă eşti vaccinat cu AstraZeneca nu eşti invitat”, a mai scris publicaţia, potrivit The Guardian.

Proprietarii teatrului, Jujamcyn, au spus că prevederea a fost impusă „la ordinul statului New York” şi că singura excepţie o reprezină minorii cu vârste mai mici de 16 ani, care trebuie să prezinte dovada unei test negativ la Covid-19 şi să fie însoţiţi de un adult cu schema completă de vaccinare.

Nu va fi obligatorie purtarea măştii, iar producătorii show-ului au subliniat că în sala cu 1.710 locuri nu va fi impusă distanţarea fizică.

„Springsteen on Broadway” este văzut ca un test pentru redeschiderea completă a Broadway-ului. Cele mai multe dintre spectacole vor reveni pe scenă începând cu luna septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.