Astronomii britanici au creat un set de constelaţii inspirate de personalităţi sportive şi personaje literare, precum Usain Bolt, Serena Williams sau Harry Potter, în cadrul unui proiect ştiinţific, în încercarea de a-i atrage pe copii să privească cerul, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele opt noi constelaţii din proiectul "Look Up to The Stars" au fost create pentru The Big Bang Fair, un eveniment dedicat ştiinţei pentru tineri şi astronomi la Universitatea din Birmingham. 

Propunerile includ ochelarii lui Harry Potter, racheta de tenis a Serenei Williams, semnul de fulger al lui Usain Bolt, o navă spaţială a astronautului Tim Peak, o balenă albastră a cercetătorului naturalist David Attenborough şi o carte în onoarea premiatei cu Nobel Malala Yousafzai.

Constelaţiile inventate sunt o oportunitate "pentru ca tinerii să fie mai interesaţi de univers", se arată într-un comunicat al The Big Bang Fair. 

Constelaţiile deja existente se bazează pe zodiac şi figuri din mitologia veche greacă şi romană care "nu constituie neapărat un succes pentru ca cei mici să privească stelele astăzi", se mai arată în comunicat. 

Un sondaj arată că 72% dintre copii admit că nu au încercat să privească niciodată o constelaţie noaptea. Iar 29% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani au recunoascut că nu ar fi capabili să recunoască nicio constelaţie, potrivit unui sondaj realizat la cererea The Big Bang Fair

"Credem cu adevărat că aceste noi creaţii vor ajuta oamenii de orice vârstă să fie mai interesaţi de spaţiu şi astronomie", a spus într-un comunicat de presă Emma Willett, care a condus echipa de cercetători de la Universitatea din Birmingham.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.