O pânză de dimensiuni mari a unui artist indonezian, care a fost descoperită într-o pivniţă din oraşul Auray, Bretania, a fost vândută la licitaţie pentru 7 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarul a ignorat valoarea şi a cerut o evaluare a unui comisar. Profesionistul a identificat tabloul "La Chasse au taureau sauvage", de Raden Saleh, un maestru indonezian din secolul al XIX-lea, care a murit în 1880.

Tabloul, realizat în 1855, reprezintă o scenă de vânătoare în Asia, potrivit site-ului culturebox.francetvinfo.fr. 

Pânza a fost scoasă la licitaţie la Vannes cu un preţ de pornire de 200.000 de euro. În final, a fost cumpărată pentru 7,2 milioane de euro, record al autorului şi record pentru casa de licitaţie din Bretania. 

Provenit din Indonezia acum 160 de ani, tabloul lui Raden Saleh se va întoarce în ţara de origine. Cumpărătorul este un miliardar, un colecţionar de artă de aceeaşi naţionalitate ca pictorul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.