O companie din Marea Britanie care produce un serial de televiziune despre Coreea de Nord a fost ţinta unui atac cibernetic realizat de hackeri din această ţară, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a fost anunţat mai întâi de The New York Times, care a spus că principala ţintă a hackerilor a fost Channel 4. Însă, potrivit surselor BBC, firma de producţie implicată în proiect, Mammoth Screen, a fost ţinta atacului cibernetic, care nu a produs pagube, dar a alarmat părţile implicate în proiect. 

Serviciul de informaţii britanic a fost, de asemenea, conştient cu privire la acest atac.

În august 2014, Channel 4 a anunţat serialul, intitulat ”Opposite Number”, pe care îl descria drept ”curajos şi provocator”. Acţiunea acestui program implica un om de ştiinţă britanic specializat în domeniul nuclear, luat prizonier în Coreea de Nord. 

Serialul, al cărui scenariu urma să fie scris de un nominalizat la Oscar, a fost amânat. Proiectul nu s-a mai dezvoltat, din cauza eşecului în asigurarea fondurilor necesare, potrivit companiei Mammoth Screen, implicată alături de partenerul de distribuţie ITV Studios Global Entertainment. 

Oficialii din Coreea de Nord au avut o reacţie violentă atunci când au aflat detaliile despre acest serial de televiziune. Acţiunea acestuia a fost descrisă la Phenian drept ”o farsă scandaloasă”, autorităţile cerând guvernului britanic să retragă serialul, pentru a evita degradarea relaţiilor dintre cele două ţări.

În noiembrie 2014, un alt atac cibernetic a avut ca ţintă compania Sony Pictures. Un grup denumit ”Guardians of Peace” a revendicat atacul, dar oficialii din SUA au spus că ei cred că au fost respoonsabili hackeri din Coreea de Nord. Acest atac a fost generat de filmul ”The Interview” – o comedie în care liderul nord-coreean este asasinat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.