Muzeul Naţional Cotroceni (MNC) marchează împlinirea a 25 de ani de la deschiderea către public, printr-o gală aniversară, intitulată ”Muzeul Naţional Cotroceni - 25 de ani de existenţă în cultura românească", care va avea loc miercuri, de la ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima parte a galei va avea loc o ceremonie de acordare a medaliilor aniversare colaboratorilor Muzeului Naţional Cotroceni, iar de la 18.30 va avea loc concertul ”Poveste de iarnă”, susţinut de soliştii, corul şi orchestra Teatrului Naţional de Operetă şi Musical ”Ion Dacian”.

Evenimentul va evidenţia prestigiul Muzeului Naţional Cotroceni şi contribuţia sa la expunerea şi prezervarea patrimoniului naţional, la dezvoltarea interesului pentru cultura şi istoria românească, la susţinerea unor evenimente culturale de marcă (expoziţii, concerte, lansări de carte, festivaluri) şi a unor artişti talentaţi de prestigiu sau aflaţi la început de drum, informează site-ul instituţiei muzeale.

În acest an aniversar, Muzeul Naţional Cotroceni îşi propune să continue să reprezinte un spaţiu al dezbaterii şi dialogului artistic, iar pe de altă parte, să sprijine iniţiativele privind procesul de restaurare, conservare şi valorificare a patrimoniului cultural naţional, ca modalitate de promovare a identităţii naţionale, în strânsă legătură cu mediul academic şi societatea civilă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.