Monica Ghiurco, propunerea Consiliului de Administraţie al TVR pentru ocuparea funcţiei de preşedinte-director general al televiziunii publice, a primit, luni, aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură reunite ale Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Monica Ghiurco a primit 18 voturi "pentru” şi 19 voturi ”împotrivă”.

Plenul Parlamentului se va reuni, luni, de la ora 18.00, pentru a vota propunerea CA al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR.

În cadrul şedinţei camerelor reunite, Florin Pâslaru, deputat PSD, a declarat că formaţiunea politică din care face parte nu va vota numirea Monicăi Ghiurco ca preşedinte-director general al TVR.

”Nu ne-aţi convins cu discursul dumneavoastră, aşa că vă anunţ că nu vă vom vota ca preşedinte director general al TVR”, a spus Florin Pâslaru la audierea candidatului desemnat de membrii Consiliului de Administraţiei (CA) pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al CA al Societăţii Române de Televiziune, implicit de preşedinte director general al televiziunii publice.

În replică, Monica Ghiurco a spus că este decisă să treacă peste divergenţe de opinie , fiind convinsă că, împreună cu ceilalţi membri ai CA vor putea să facă ”treabă”.

”Sunt conştientă de această dificultate. Sunt decisă să trec peste divergenţe de opinie. Sunt ferm convinsă că în acest CA vom găsi elementul comun si metode prin care să ajungem să putem face treabă”, a afirmat Monica Ghiurco.

La aceeaşi şedinţă, Mihai Sturzu a precizat că îşi doreşte depolitizarea instituţiei şi şi-a exprimat susţinerea pentru Monica Ghiurco. ”În sfârşit, am şansa să votez pe cineva pe care îl vor oamenii care lucrează acolo”, a spus Mihai Sturzu.

Deputatul PNL Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură a camerei, a menţionat că reprezentanţii partidului din care face parte votează ”pentru” şi în plenul Parlamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.