Ministerul Culturii (MC) a anunţat că procedura concursului de proiecte de management pentru MNŢR a fost suspendată până la pronunţarea instanţei de fond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin sentinţa civilă nr. 7071 din data de 8 decembrie, pronunţată în dosarul nr. 39914/3/CA/2016 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, Secţia  a II- a Contencios Administrativ şi Fiscal s-a dispus ”suspendarea executării Ordinului Ministrului Culturii nr. 3844/18.10.2016 şi a Ordinului Ministrului Culturii nr. 3861/24.10.2016, precum şi a procedurii concursului desfăşurat în baza acestui ordin, până la pronunţarea instanţei de fond”.

Astfel, secretariatul comisiei de concurs a anunţat că procedura concursului de proiecte de management pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, desfăşurată în baza Ordinului Ministrului Culturii nr. 3861/24.10.2016, s-a suspendat, până la pronunţarea instanţei de fond.

Pe 9 decembrie, Virgil Niţulescu, fost manager al Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) şi câştigător al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat anul acesta, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că a câştigat procesul intentat Ministerului Culturii în luna octombrie şi că speră ca viitorul ministru să finalizeze procedurile începute cu el de Corina Şuteu.

Virgil Niţulescu a mai precizat că Liliana Passima va rămâne manager interimar al MNŢR până în ianuarie şi speră ca viitorul ministru al Culturii să ia decizia corectă - ”să ia în calcul al doilea concurs, finalizând procedurile începute cu mine”.

Ministerul Culturii a organizat al treilea concurs de proiecte de management pe 2016 pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român, după ce rezultatele primelor două au fost anulate în urma mai multor contestaţii.

Cercetătoarea Liliana Passima, directorul interimar al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), a câştigat cel de-al treilea concurs de proiecte de management pentru instituţia muzeală, cu media 8,87.

Pe 16 august, cercetătoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a fost numită de ministrul Culturii director interimar al instituţiei muzeale, în condiţiile în care se încheiase perioada de interimat a lui Virgil Niţulescu. Mandatul Lilianei Passima a fost apoi prelungit.

Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător la al doilea concurs de proiecte organizat anul acesta de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, cu nota 8,40. Vintilă Mihăilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar Liliana Passima a fost declarată ”respins”.

Corina Şuteu a anunţat că, la recomandarea Corpului de control al Prim-ministrului, concursul pentru şefia MNŢR va fi reluat.

La primul concurs care a avut loc în luna aprilie a acestui an, câştigător a fost Vintilă Mihăilescu, însă el a fost anulat, în urma unei contestaţii formulate de Virgil Niţulescu, întrucat arhitectul Şerban Sturdza, membru al comisiei, nu ar fi îndeplinit condiţiile cerute de lege, s-a arătat într-un răspuns al ministerului pentru agenţia de presă News.ro.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a intentat proces Ministerului Culturii, după ce acesta a anulat primul concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Ţăranului Român, pe care îl câştigase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.