Zeci de pescăruşi au fost salvaţi de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) după ce au băut din alcoolul abandonat pe plaje din Marea Britanie, scrie The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul din West Hatch (Taunton, Somerset) a avertizat că în doar două săptămâni au fost înregistrate aproximativ 30 de cazuri. 

Una dintre teorii este aceea că pescăruşii beau din alcoolul rămas pe plajele din sud-vest şi sunt apoi prea ameţiţi să mai meargă sau să zboare.

Este, de asemenea, posibil ca pescăruşii să fi mâncat produse din zona fabricii de bere. Veterinarul David Couper a declarat că situaţia este una „foarte neobişnuită”.

„Anul trecut, am avut două cazuri izolate, dar anul acesta au fost o mulţime la est de Devon, Dorset şi Somerset. Unele dintre păsări au fost găsite inconştiente sau clătinându-se şi toate miroseau a alcool”, a spus el.

Medicul a adăugat că păsările arătau „groaznic”, iar unele chiar au murit.

„Altele şi-au revenit după o zi de odihnă şi rehidratare. Părea să fi ingerat un tip de cereale - posibil de la fabrica de bere - care le-a îmbătat. Dar este ciudat pentru că anchetele au demonstrat că aceste produse ar trebui să aibă mici urme de alcool după ce a fost extras”.

O echipă de şase pompieri a fost chemată pentru a salva un pescăruş care avea un comportament neobişnuit pe un acoperiş, însă până la sosirea lor el a căzut şi zăcea agitându-şi capul. Şeful echipei a povestit că pasărea a încercat apoi să zboare, dar nu a reuşit. „A regurgitat pe mine şi mirosea a bere”.

Localnicii din Lyme Regis cred că pescăruşii beau berea rămasă pe plajă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.