Jeff Bezos, fondatorul companiilor Amazon şi Blue Origin, a anunţat formarea unei „echipe naţionale” care va construi un modul ce va duce astronauţii pe Lună în 2024, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania spaţială a lui Bezos, Blue Origin, a încheiat un parteneriat cu Lockheed Martin, Northrop Grumman şi Draper în acest demers.

Casa Albă are scopul de a trimite, în următorii cinci ani, un bărbat şi o femeie la polul sud al Lunii.

Bezos a vorbit despre acest plan la ediţia a 70-a a International Astronautical Congress.

Fondatorul Amazon a caracterizat parteneriatul ca „o echipă naţională pentru o prioritate naţională”.

Iniţial, NASA a plănuit ca întoarcerea pe Lună să aibă loc în 2028. Anul acesta, vicepreşedintele american Mike Pence a anunţat planul administraţiei de a grăbi procesul cu patru ani.

Programul a fost numit Artemis.

Blue Origin, relativ nouă în domeniu, va conduce echipa formată din companii cu experienţă de mai multe decenii în construirea de echipamente şi aparatură pentru NASA.

Echipa naţională va concura cu alte companii pentru obţinerea contractului de a construi sistemul de aselenizare. Câştigătorul ar putea fi anunţat în câteva luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.