Desene şi peisaje în acuarelă, semnate de dictatorul nazist Adolf Hitler, vor fi puse în vânzare, sâmbătă, la Nürnberg, de casa Weidler. Preţul de pornire este de 130 de euro şi ajunge până la 45.000 de euro, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Germania, 31 de desene şi peisaje, semnate "Hitler", vor fi vândute la licitaţie. Chiar dacă este dificil de a demonstra că Hitler a pictat cu adevărat, aceste realizări, dacă se dovedesc a fi autentice, ar trebui să fie foarte populare. Printre ele, figurează acuarele care pun în scenă motive vieneze din Nürnberg, între care portrete de femei şi naturi moarte. 

Un purtător de cuvânt al casei de licitaţie a declarat că "viitorii cumpărători vor pune mâna pe operele lui Hitler căci ele fac parte din Istorie. Clienţii casei vin din toată lumea". 

"Unele fotografii provin din colecţii private austriece sau europene, din moşteniri şi din succesiuni ale colecţionarilor. Există în total 23 de proprietari diferiţi", a explicat Kerstin Weidler, directoarea casei de licitaţii situată în oraşul german care a fost teatrul marilor mitinguri naziste în anii 1930 şi al proceselor de după Război. 

Preţul unui desen "Kloster im Weinberg" (Mănăstirea din Weinberg) va pleca de la 130 de euro, iar cel al unei acuarele, peisajul "Ort an einem Vorgebirgssee", va fi de 45.000 de euro. "Nu am mai văzut niciodată o astfel de vânzare cu atât de multe opere" atribuite lui Adolf Hitler, a declarat Stephan Klingen de la Institutul Central de Istorie a Artei din Munchen.

Casa Weidler a vândut deja în trecut mai multe tablouri atribuite "Führer-ului", între care două acuarele pentru 32.000 de euro în 2009. 

În iunie 2015, acuarele şi desene realizate de Adolf Hitler au fost vândute la licitaţie în Germania pentru aproape 400.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.