„Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, a fost desemnat la Craiova cel mai bun spectacol la ediţia a 28-a a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sergiu Nistor a fost cel care a înmânat premiul.

La această categorie au mai fost nominalizate spectacolele „Familia Addams”, regia, coregrafia şi costumele Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior Bucureşti şi „Oraşul nostru” de Thornton Wilder, regia Vladimir Anton la Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc.

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru) va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală a fost prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.

Ceremonia acordării Premiilor UNITER a putut fi urmărită în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi preluată de pagina de Facebook a UNITER.

Evenimentul marchează 30 de ani de la înfiinţarea UNITER şi 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.