Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu şi Cristian Teodorescu au fost notificaţi, în data de 13 ianuarie, de avocatul Uniunii Scriitorilor să înceteze acţiunile întreprinse în pretinsa Adunarea Generală din 7 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Scriitorilor din România, prin avocatul Corina Popescu, a transmis notificări către scriitorii Dan Mircea Cipariu, Florin Iaru şi Cristian Teodorescu prin care le aduce la cunoştinţă decizia Consiliului USR din data de 11 ianuarie, prin care s-a decis, cu unanimitate de voturi, ”invalidarea pretinsei Adunări Generale desfăşurate nestatutar şi nelegal în data de 7 ianuarie, precum şi invalidarea, cu consecinţa lipsirii cu efecte, a tuturor pretinselor hotărâri adoptate nestatutar şi nelegal în cadrul pretinsei Adunări Generale nestatutare din 7 ianuarie”, se arată în notificările biroului de avocatură care reprezintă USR.

”Vă solicităm încetarea de îndată a acţiunilor întreprinse de dumneavostră în temeiul pretinsei Adunări din data de 7 ianuarie, relative în special la utilizarea şi prezentarea în raporturile cu diverse autorităţi/ instituţii în calitate de reprezentant/ membru al unui organ de conducere al Uniunii Scriitorilor din România”, este textul notificării publicat pe site-ul Uniunii.

De asemenea, Uniunea Scriitorilor prin avocatul Corina Popescu a specificat: ”În situaţia în care nu veţi înţelege să daţi curs prezentei notificări, subscrisa ne rezervăm dreptul de a întreprinde toate demersurile legale în scopul tragerii dumneavostră la răspundere în vederea reparării tuturor prejudiciilor cauzate subscrisei şi restabilirii legalităţii”.

Şase membrii ai Uniunii Scriitorilor din România, Catia Maxim, Mugur Grosu, Radu Aldulescu, Dinu Adam, Ioan Vieru, Adrian Lustig, au fost excluşi, pe 11 ianuarie, din organizaţie, după ce au participat la o adunare generală, pe care preşedintele Nicolae Manolescu, împreună cu Consiliul Uniunii, a declarat-o nevalidă. Scriitorii excluşi au acuzat ilegalitatea măsurii. 

Mai mult, scriitorii Dan Lungu şi Radu Vancu au iniţiat o scrisoare deschisă prin care solicită conducerii Uniunii Scriitorilor din România revocarea acestor excluderi abuzice, precum şi demisia în bloc a membrilor acestui Consiliu.

În martie 2016, USR a exclus alţi 11 scriitori, printre care şi Florin Iaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.