Filmele din franciza „Alien”, premiate cu Oscar şi BAFTA, şi un spin-off vor putea fi vizionate la TNT, începând cu 30 august, în fiecare vineri seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre cele mai de succes serii cinematografice din toate timpurile, „Alien” o are în centru pe Ellen Ripley, ofiţer al unei nave spaţiale, şi relatează luptele pe care ea le duce cu o formă de viaţă extraterestră, denumită Xenomorph.

Lansată în 1979, franciza creată de Dan O'Bannon şi Ronald Shusett este alcătuită din patru filme, cu Sigourney Weaver în rol principal, care au condus la o serie de cărţi, jocuri video şi seriale.

„Alien”, regizat de Ridley Scott, a fost urmat de trei lungmetraje semnate de James Cameron („Aliens”, 1986), David Fincher („Alien 3”, 1992) şi Jean-Pierre Jeunet („Alien: Resurrection”, 1997). Dintre spin-off-uri s-a remarcat „Alien vs. Predator” (2004), regizat de Paul W.S. Anderson.

Pe 30 august, de la ora 20.20, TNT va difuza „Alien” şi „Aliens - Misiune de pedeapsă”.

Ellen Ripley face parte din echipajul unei nave comerciale spaţiale care este atacat de o formă de viaţă misterioasă şi realizează că ciclul biologic al acesteia abia începe. Din distribuţie fac parte Tom Skerritt, John Hurt şi Harry Dean Stanton. Filmul a fost premiat cu un Oscar pentru efecte vizuale şi cu două trofee BAFTA, pentru scenografie şi coloană sonoră.

Acţiunea „Aliens - Misiune de pedeapsă” are loc la 57 de ani după atac, când Ripley se trezeşte din hipersomn şi încearcă să avertizeze cu privire la predători. Distribuţia acestui film, recompensat cu un premiu BAFTA şi două trofee Oscar - pentru efecte vizuale şi de sunet - este completată, între alţii, de Michael Biehn, Carrie Henn şi Paul Reiser.

În „Alien 3”, ce va putea fi urmărit pe 6 septembrie, de la ora 21.55, Ripley ajunge într-o închisoare de maximă securitate, iar după mai multe evenimente stranii ea realizează că a adus cu sine un vizitator nedorit. Din distribuţia lungmetrajului nominalizat la Oscar fac parte Charles S. Dutton, Paul McGann, Charles Dance şi Danny Webb.

După 200 de ani de la moarte, Ellen Ripley este adusă la viaţă sub forma unui hibrid, om-extraterestru. Împreună cu un echipaj de piraţi spaţiali, ea trebuie să se lupte cu extratereştrii şi să îi împiedice să ajungă pe Pământ. Distribuţia îi include pe Winona Ryder, Dominique Pinon, Don Perlman şi Gary Dorurdan. „Alien: Renaşterea” va fi difuzat pe 13 septembrie, de la ora 21.50.

Spin-off-ul „Alien vs. Predator” aduce faţă în faţă două entităţi puternice care se confruntă pentru supremaţie. Acţiunea filmului are loc în timpul unei expediţii pe o insulă din Antarctica, unde o echipă de oameni de ştiinţă este prinsă în lupta dintre cele două specii.
Sanaa Lathan, Lance Henriksen, Raoul Bova, Ewen Bremner şi Colin Salmon fac parte din distribuţia lungmetrajului difuzat de TNT pe 20 septembrie, de la ora 21.55.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.