Festivalul de Film de la Cannes, care nu a putut fi organizat în primăvară din cauza crizei sanitare, va avea la sfârşitul lui octombrie o mică ediţie ”ieşită din comun", cu proiecţia a patru filme din selecţia oficială 2020, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest mini-festival se va deschide la Palais des Festivals cu "Un triomphe", de Emmanuel Courcol, cu Kad Merad, în prezenţa echipei filmului, şi se va încheia cu "Les Deux Alfred", de Bruno Podalydès, în prezenţa regizorului şi a actriţei principale, Sandrine Kiberlain. 

"Asa Ga Kuru" ("True Mothers") al japonezei Naomi Kawase, precum şi un prim film georgian al lui Dea Kulumbegashvili, "Beginning", premiat la San Sebastian (Spania), au fost proiectate în cadrul acestui eveniment deschis publicului, între 27 şi 29 octombrie, indică organizatorii într-un comunicat. 

"Un juriu, ai cărui membri vor fi prezentaţi în curând, va decerna Palme D'or pentru scurtmetraj şi premiile secţiunii Cinéfondation", specializată în noi talente, precizează ei. 

Din cauză că nu a putut fi organizat ca în fiecare an în luna mai, Festivaluld e la Cannes a publicat o listă cu 56 de filme care fac parte din "selecţia oficială 2020". 

Multe au putut fi prezentate în alte festivaluri. 

Cu restricţii importante, alte festivaluri internaţionale au putut să aibă loc, aşa cum s-a întâmplat cu cel de la Veneţia la începutul lui septembrie. Acesta a constituit primul test pentru marile evenimente ale cinematografiei în era Covid, cu un protocol sanitar foarte strict. 

Festivalul de Film de la Cannes, unul dintre cele mai prestigioase din lume, va organiza ediţia a 74-a între 11 şi 22 mai. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.