Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, va muta biroul corespondenţilor agenţiilor AFP, Reuters şi AP din Palatul Elysée, scrie L'Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Porivit ziarului, preşedintele ar fi ajuns la această decizie după ce a acceptat ca jurnaliştii să-l însoţească într-o deplasare şi după interviul televizat pentru 14 iulie. 

Biroul de presă de la preşedinţia Republicii, situat la parterul Palatului Elysée, va fi mutat şi odată cu el şi corespondenţii permanenţi ai agenţiilor de presă France Press, Reuters şi Associated Press. Motivul: biroul este prea mic. 

"Nu este ceva anormal ca jurnaliştii să aibă un acces limitat la Elysée la ora 7.00 dimineaţa, ca şi la ora 23.00", a  spus Sibeth Ndiaye, consiliera de presă a preşedintelui. "Jurnaliştii nu au acces decât în biroul de presă, care este situat în aripa de Vest şi care dă în curtea Palatului. Ar trebui, după ce vom hotărî unde va fi mutat, să fie la hotelul Marigny sau într-o clădire de pe strada Elysée, două proprietăţi ale statului". 

Jurnaliştii AFP merg zilnic la serviciu în acest birou încă de pe vremea generalului De Gaulle.  

Şi la Casa Albă biroul de presă se află în aripa de vest, la primul etaj, lângă celebra sală de conferinţe, redenumită din 2000 "James S. Brady Press Briefing Room" în onoarea consilierul rănit în timpul tentativei de asasinat a lui Ronald Reagan din 1981. Sala poate primi 49 de reporteri. 

Corespondenţii de la Elysée vor avea un birou în exteriorul Palatului, însă într-un loc acoperit. În ceea ce priveşte biroul vacant de la Elysée, acesta va servi tot presei aşa cum va hotărî partidul La Republique en marche. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.