Echipa preşedintelui Statelor Unite a cerut şi i-a fost acceptată solicitarea de a avea acces la „The Post”, dramă politică a 20th Century Fox, care va fi proiectată la Casa Albă şi la Camp David, reşedinţă a preşedinţiei americane, unde Donald Trump va găzdui weekendul acesta o întâlnire a Partidului Republican, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De mai multe decenii, studiourile de la Hollywood oferă spre vizionare familiei prezidenţiale sau echipei de la Casa Albă producţii. Deşi este o tradiţie, familia Trump nu a beneficiat de acelaşi număr de filme ca precedentele. 

În ceea ce priveşte „The Post”, actorii principali - Tom Hanks şi Meryl Streep - sunt critici vehemenţi ai administraţiei Trump, în timp ce regizorul Steven Spielberg a spus că s-a grăbit să realizeze acest film pentru a aminti oamenilor de importanţa Primului Amendament, în climatul politic actual şi cu Donald Trump care atacă în mod repetat presa.

„The Post”, candidat la şase categorii ale Globurilor de Aur 2018, a fost lansat, pe 12 decembrie, în nouă săli. Vineri, filmul va rula în 37 de săli de cinema, iar pe 12 ianuarie va intra în cinematografele din întreaga lume.

Filmul este centrat pe decizia luată de cotidianul The Washington Post de a publica, în 1971, celebrul dosar clasificat Pentagon Papers, documente care descriu implicarea politică şi militară a Statelor Unite în Războiul din Vietnam.

Tom Hanks îl întruchipează pe editorul Washington Post Ben Bradlee, iar Streep joacă rolul publicistului Katherine Graham. În 1971, ziarul a decis să publice dezvăluiri din cele 47 de volume ale dosarului Pentagon Papers.

Iniţial, The New York Times trebuia să publice informaţiile. Preşedintele Nixon şi procurorul general John Mitchell au obţinut un ordin prin care au interzis acest lucru. Împreună, The New York Times şi Washington Post au făcut apel la Curtea supremă de Justiţie, în baza Primului Amendament, şi au avut câştig de cauză.

Din distribuţie mai fac parte Alison Brie, Carrie Coon, David Cross, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jesse Plemons, Matthew Rhys, Michael Stuhlbarg, Bradley Whitford şi Zach Woods.

Scenariul este scris de Liz Hannah şi Josh Singer.

Actorul Tom Hanks, dublu premiat cu Oscar, a declarat recent publicaţiei The Hollywood Reporter că nu ar participa la o proiecţie a filmului „The Post” la Casa Albă, dacă ar primi o invitaţie în acest sens din partea preşedintelui american Donald Trump.

La ceremonia de anul trecut a decernării Globurilor de Aur, actriţa Meryl Streep a ţinut un discurs - la primirea trofeului Cecil B. DeMille - în care a criticat aspru noua conducere de la Casa Albă. În replică, Donald Trump a scris pe Twitter că Streep este o actriţă „supraevaluată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.