Ministerul rus al Culturii a decis să închidă muzeele din Moscova până la 15 ianuarie 2021 ca urmare a creşterii numărului de cazuri de Covid, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeele din capitala rusă îşi închid din nou uşile. "Un decret semnat la 13 noiembrie de Olga Lyubimova, ministrul Culturii, a stabilit închiderea muzeelor capitalei până la 15 ianuarie", scrie The Art NewsPaper. 

O decizie care a venit după mai multe zile de când primarul Moscovei, Serghei Sobianine, a restrâns evenimentele culturale în oraş cu scopul de a lupta contra răspândirii coronavirusului. În prezent, muzeele din oraş propun vizite şi animaţii online. 

Deşi directorii muzeelor nu au protestat deschis, aşa cum au făcut cei germani, ei au comentat resemnaţi cu privire la această a doua carantinare. Şi nu şi-au ascuns frustrarea faţă de decretul care permite teatrelor şi sălilor de concert să continue să funcţioneze cu 25% rată de ocupare. Chiar dacă conducerea unor cinematografe a declarat că restricţia este atât de costisitoare încât ar fi preferat să închidă complet. 

Directorul Teatrului Bolşoi a amânat vânzarea biletelor pentru reprezentaţiile la "Spărgătorul de Nuci" de Ceaikovski. 

În timpul primei carantine, din primăvară, Guvernul rus a alocat suma de 3,8 miliarde de ruble (în jur de 55 de milioane de dolari) pentru marile instituţii culturale. Dacă principalele muzee ruseşti sunt majoritar finanţate de stat, ele depind în egală măsură de expoziţiile temporare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.