Copiii ducelui de Edinburg i-au adus un tribut prinţului Philip şi l-au numit "stânca" reginei şi a familiei lor, potrivit PA Media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiul cel mai mic, Edward, conte de Wessex, a spus că prinţul Philip a avut un "rol dificil", dar l-a îndeplinit cu "cea mai extraordinară înflăcărare" şi nu a încercat să o pună în umbră pe regină. 

Vorbind la BBC, vineri seară, toţi cei patru copii ai ducelui i-au adus tribut unei persoane care i-a încurajat şi sprijinit. 

Prinţul Edward a spus: "A avut mereu un rol dificil dar l-a susţinut cu cea mai extraordinară înflăcărare, tact şi diplomaţie". "Nu a încercat niciodată să o pună în umbră pe regină sub nicio formă şi cred că a fost ca o stâncă în viaţa reginei, şi cu siguranţă în cadrul familiei a făcut la fel". 

Prinţesa Anne a declarat că şi-l va aminti cel mai bine ca tată care "a fost mereu acolo", ca de cineva care încerca să rezolve problemele. 

Ea a spus: "Îmi voi aminti cel mai bine de el ca fiind mereu acolo şi ca de o persoană pe care te puteai bizui, puteai să mergi la el şi ştiai că te ascultă, că încearcă să ajute". 

Anne a subliniat că prinţul Philip a oferit "încurajare", în timp ce Edward a spus: "Tatăl meu a fost o sursă de sprijin şi încurajare şi îndrumare. Îmi voi aminti mereu de asta şi îi voi mulţumi pentru asta". 

Charles, prinţ de Wales, a spus că deşi tatăl său nu-i "suferea cu bucurie pe proşti", era bun să le arate cum să facă lucrurile. 

Andrew, duce de York, şi-a amintit că Philip obişnuia să citească familiei seara. "Ca în orice familie, părinţii mergeau la serviciu în timpul zilei, dar seara, la fel ca în orice altă familie, ne aşezam pe canapea ca un grup şi el ne citea".

La ITV News, Edward a vorbit şi despre imaginea creată de o parte a presei care i-a făcut "o descriere nedreaptă". Prinţul Edward a declarat că tatăl său avea "un minunat" şimţ al umorului, dar oamenii puteau interpreta lucrurile şi să le îndrepte împotriva lor. 

Prinţesa Anne a precizat că fără tatăl ei "viaţa ar fi fost complet diferită". 

Prinţul Philip a murit liniştit în somn, vineri dimineaţă, la Castelul Windsor, cu câteva luni înainte de a împlini 100 de ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.