Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a anunţat miercuri că a solicitat Ofcom, organism cu rol de reglemantare a industriei radio şi TV din Marea Britanie, să analizeze reportajul difuzat pe 7 august de postul britanic Sky News în legătură cu un presupus trafic de armament făcut pe teritoriul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Naţional al Audiovizualului, în calitatea sa de autoritate unică de reglementare şi control în domeniul comunicării audiovizuale, a transmis, miercuri, o adresă către Ofcom (The Office of Communications) - organism din Marea Britanie similar cu CNA - prin care a solicitat ca reportajul difuzat de postul Sky News în legătură cu un presupus trafic de armament făcut pe teritoriul României să fie analizat prin prisma legislaţiei britanice din domeniul audiovizualului referitoare la informarea corectă a publicului, respectarea acurateţei şi imparţialităţii în ceea ce priveşte opiniile şi punctele de vedere exprimate în legătură cu acest subiect.

Ofcom a transmis, luni seară, agenţiei de presă News.ro, că numărul reclamaţiilor pe care le-a primit în legătură cu ancheta Sky News privind presupuşii traficanţi de arme din România a crescut cu 42%, de la 109 la 188, din 12 august.

Instituţia a precizat, pentru News.ro, că identitatea oricărui reclamant este confidenţială şi că nu poate preciza din ce ţări provin acele reclamaţii.

Televiziunea britanică Sky News a difuzat, în 7 august, un reportaj despre care a spus că a fost filmat în România, realizat de jurnalistul Stuart Ramsay, în care presupuşi traficanţi le prezintă jurnaliştilor arme pe care ar fi intenţionat să le vândă.

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal în urma acestui reportaj, afirmând că a fost un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.