Mare parte din Castelul Shuri, simbol al Prefecturii Okinawa şi o atracţie turistică populară a oraşului Naha, a fost distrus într-un incendiu, joi, anunţă autorităţile, informează The Japan Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cauza incendiului rămâne necunoscută. Nu au fost răniţi, potrivit Poliţiei şi pompierilor, dar aproape 30 de rezidenţi au fost temporar evacuaţi. Focul a fost complet stins în jurul orei 1.30, a declarat un oficial al pompierilor din Naha. 

Aproximativ 4.800 de metri pătraţi din edificiu au fost distruşi în incendiu, inclusiv clădirile principale şi cele de nord şi sud. Clădirea principală a fost construită din lemn, iar la cele din nord şi sud a fost inclus şi oţel. Nu au fost instalate automate de stingerea incendiilor, au anunţat pompierii.  

"Toate cele trei clădiri principale au ars şi nu a rămas nimic", a spus Daisuke Furugen, de la Departamentul pompierilor din Naha. La stingerea incendiului au fost implicaţi 300 de pompieri şi 30 de maşini, a adăugat el. 

Castelul a fost mult timp inima Regatului Ryukyu, care a condus insula prefecturii din 1429 până la 1879, dar a fost distrus în bătălia de la Okinawa la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Structurile au fost reconstruite în 1992 şi ruinele castelului au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO în anul 2000. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.