Câteva dintre ziarele naţionale britanice au publicat ediţii suplimentare pentru a prezenta rezultatul referendumului, în urma căruia Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, şi au tipărit pe prima pagină titluri precum ”Am ieşit!”, ”Brexsplit” şi ”See EU later!”, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât Daily Mail, un ziar care şi-a îndemnat cititorii să voteze pentru Brexit, cât şi Daily Mirror, care a încurajat votul pentru rămânerea în Uniunea Europeană, au publicat acelaşi titlu pe prima pagină: ”Am ieşit/ We’re out”.

O altă publicaţie ce a sprijinit Brexitul, The Sun, a ales titlul ”Brexsplit”, iar un material din interiorul ziarului a avut titlul ”Oop Yours!”, cu referire la votul masiv împotriva rămânerii în Uniunea Europeană din oraşele aflate în regiunea de nord şi zonele tradiţionale laburiste.

Ziarul a publicat o ediţie pentru ora 06.00, cu titlul ”See EU later!”, un joc de cuvinte format din expresia ”Ne vedem mai târziu/ See you later!” şi Uniunea Europeană. Însă, după cum notează comentatorul media Roy Greenslade în The Guardian, este puţin probabil ca această ediţie a publicaţiei să fi ajuns la mulţi cititori.

Deşi Daily Express a păstrat titlul ”Zi istorică pentru Marea Britanie/ Historic day fot Britain”, Daily Telegraph, care a sprijinit Brexitul, şi-a schimbat titlul, în primele ore ale dimineţii. Titlul ”Marea Britanie sprijină Brexitul/ Britain backs Brexit” a apărut peste o imagine cu oameni din Sunderland, care sărbătoreau marja mare de ”victorie” din oraşul lor.

De asemenea, ziarul a publicat un articol cu un titlu ce face referire la Jeremy Corbyn, lider al opoziţiei - ”Lovitură pentru Corbyn după ce zonele laburiste au votat ieşirea din Uniunea Europeană”.

The Times, care s-a pronunţat împotriva Brexitului, a subliniat importanţa votului din Nord-Est, cu titlul ”Sunderland a dat startul unei unde de şoc ce se resimte în întreaga lume/ Sunderland starts shockwave that’s felt around world”. Pe prima pagină, a publicat titlul ”Revolta Marii Britanii după Brexit/ Britain’s Brexit revolt”.

În cea mai recentă ediţie, The Guardian a publicat un articol referitor la implicaţiile politice ale referendumului pentru prim-ministrul David Cameron: ”Cameron se confruntă cu lupta pentru supravieţuire în timp ce Marea Britanie se îndreaptă către Brexit/ Cameron faces fight for survival as Britain sets course for Brexit”.

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, a anunţat oficial, la Manchester, preşedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.