Prima ediţie a Athenaeum Summer Festival - provocarea pe care Filarmonica „George Enescu” o adresează publicului său de a-i vedea pe muzicienii săi altfel, în cinci ipostaze în care membrii orchestrei şi corului se prezintă în faţa publicului, debutează vineri, la Ateneul Român, şi se va încheia pe 5 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul este de altfel conceput tocmai pentru a atrage o noua categorie de public, un public tânăr, pentru a extinde profilul beneficiarului actual al instituţiei, unul dintre scopurile principale ale noului director general Marin Cazacu. 

„Prin acest festival ne dorim să deschidem noi punţi de comunicare a muzicii către un public cât mai divers, cu  scopul de a-l apropia de instituţia Filarmonicii George Enescu şi de clădirea-simbol a României, Ateneul Român. Ansambluri simfonice, corale şi camerale alcătuite din artiştii filarmonicii vor prezenta programe foarte atractive, ce vor conţine atât lucrări celebre din creaţia clasică, cât şi lucrări de divertisment şi muzică de film. Un aspect aparte al acestui festival îl constituie şi faptul că la concertul special din 2 iulie, ora 12 care va fi prezentat în limba română şi ucraineană, vor fi invitaţi refugiaţi din Ucraina”, a declarat Marin Cazacu, iniţiator al acestui festival şi director general al Filarmonicii „George Enescu”.

Prima zi a Athenaeum Summer Festival  aduce în atenţia publicului, de la ora 19.00, un concert simfonic alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul bulgar Emil Tabakov, în Sala Mare a Ateneului Român.

Programul serii este alcătuit din lucrările: Peer Gynt - Suita nr. 1, op. 46 de Edvard Grieg, Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră, op. 47 de Jean Sibelius, cu violonistul italian Vikram Sedona  în calitate de solist, şi  Simfonia nr. 4, în fa minor, op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.