Arheologii israelieni au anunţat, miercuri, descoperirea unei fortăreţe de 3.000 de ani pe Platoul Golan ocupat, care ar fi fost ridicată de aliaţii fostului rege David, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această fortăreaţă din piatră de bazalt a fost dezgropată în apropiere de colonia evreiască Hispin, pe partea Platoului Golan care a aparţinut Siriei. Descoperirea a avut loc înainte de săpăturile care au loc pentru ridicarea unui nou cartier rezidenţial. 

Potrivit lui Barak Tzin, care a condus săpăturile pentru Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi, această structură, din care o parte a fost prezentată miercuri presei, se întinde pe 1.000 de metri pătraţi. 

În sit, arheologii au găsit şi o piatră pe care erau gravate personaje cu coarne şi statueta unei femei ţinând un instrument muzical care seamănă cu o tamburină. Această descoperire se aseamănă cu artefacte găsite în alt sit, cel de la Betsaida.

Este vorba despre "prima" fortăreaţă a acestei perioade descoperită pe platoul Golan, potrivit Autorităţii israeliene şi de o "nouă piesă din puzzle-ul" care permite descifrarea relaţiilor dintre regatul regelui David şi aliaţii săi din Gheşur. 

Căutările arheologice rămân un subiect sensibil în Israel şi în Teritoriile palestiniene unde rezultatele sunt adesea folosite de asociaţii sau părţi politice pentru a justifica revendicarea unor locuri de reculegere sau teritorii disputate. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.