Antropologul Vintilă Mihăilescu a declarat, miercuri, pentru agenţia de presă News.ro, privind rezultatul celui de-al doilea concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), care îl dă câştigător pe Virgil Niţulescu, că persoana care a primit funcţia este cea mai bună în şi pentru sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel mai bun a câştigat. Cel mai bun în şi pentru sistem. Mai departe, domnul Niţulescu o să continue să facă ce ştie mai bine, iar eu o să fac în continuare ce ştiu mai bine”, a declarat profesorul Vintilă Mihăilescu pentru News.ro.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a fost director al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din februarie 2005 până în mai 2010.

Virgil Ştefan Niţulescu, care a ocupat funcţia de director MNŢR în anul 2010, funcţie din care a fost eliberat printr-un ordin emis de ministrul Culturii în data de 17 martie 2015, după ce activitatea lui la conducerea muzeului, pe anul 2013, a fost evaluată cu nota 7,07, a fost numit manager interimar al instituţiei, până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului.

Fostul ministru Vlad Alexandrescu a făcut, miercuri, mai multe precizări privind rezultatul concursului de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, despre care spune că a fost câştigat de Virgil Niţulescu, spunând că reformele pe care le-a iniţiat în timpul mandatului său s-au dus de râpă.

Contactat de News.ro, Virgil Niţulescu nu a dorit să facă nicio precizare legat de rezultatul concursului şi a menţionat că există o perioadă de depunere a contestaţiilor, de 5 zile lucrătoare.

La jumătatea lunii mai, Ministerul Culturii a decis anularea concursului pentru conducerea MNŢR, câştigat de antropologul Vintilă Mihăilescu, întrucat arhitectul Şerban Strudza, membru al comisiei, nu ar fi îndeplinit condiţiile cerute de lege, s-a arătat într-un răspuns al ministerului pentru agenţia de presă News.ro.

Pe 8 iulie, Ministerul Culturii a anunţat ca admise trei candidaturi, în urma analizării dosarelor de concurs depuse pentru concursul de proiecte de management.

Antropologul Vintilă Mihăilescu, actualul director interimar al MNŢR, Virgil Niţulescu, şi cercetătorul Lila Pasima au fost candidaţii pentru postul de manager al instituţiei muzeale.

După prima etapă a concursului, nota obţinută de candidatul M.N.Ţ.R. 1 a fost de 7,85, în timp ce al doilea dosar, numit M.N.Ţ.R. 2, a primit nota 8,21. La a doua etapă a concursului - interviul - primul candidat a fost notat cu 7,90, iar al doilea, cu 7,87.

Astfel, marţi seară, Ministrul Culturii a anunţat rezultatul concursului. În urma celor două etape, mediile au fost de 7,87 (M.N.Ţ.R. 1) şi 8,40 (M.N.Ţ.R. 2).

Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, este declarat câştigător candidatul care a obţinut cea mai mare medie cu condiţia ca aceasta să fie de minimum 7.

Numele câştigătorului concursului va fi anunţat după încheierea perioadei de contestaţii.

Până la momentul publicării acestei ştiri, niciun reprezentant al Ministerului Culturii nu a răspuns solicitărilor News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.